måndag 16 maj 2011

Elevens val åk 3-4

I tre dagar under vecka 19, hade eleverna i 3-4:an elevens val. De två första dagarna var en fördjupning på olika ämnen medan den tredje dagen fick bli natur och uteaktivitet.
På textilslöjden fördjupade sig eleverna i att brodera fritt. Den sista dagen arbetade de med garnteknik och det blev både virkteknik och macramé.




Här har eleverna fått en röd tråd som de broderade från en punkt till en annan med valfria stygn (stjälkstygn, efterstygn, kråkspark m.m.) och valfri väg. Sedan dekorerade de med olika färger och stygn. Det blev både hjärtsygn och franska knutar.






Efter att den röda tråden var färdig broderad så fick de var sin broderipåse med lite blandade textila material. Det var garn och tråd i olika storlekar, tygbitar, ull och pärlor. De började att brodera med en svart tråd tills den tog slut. Sedan skulle de använda upp allt material varken mer eller mindre, fritt skapande med andra ord.






Här fick alla prova på att göra både luftmaskor, löpögla och en del provade även på att göra fasta maskor. fler provade även på att göra macramé. Många roliga ideér had eeleverna och det blev både halsband, armband, hopprep och virkade ugglor m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar